Новини канабісу

Рафаель Мешулам, «хрещений батько» науки канабісу, отримує престижну премію Гарві

Світ
Професор Рафаель Мешулам із Школи фармакології медичного факультету Єврейського університету в Єрусалимі є одним із двох лауреатів шанованої премії Гарві за новаторські дослідження у світі лікарських конопель. Його дослідження в цій галузі дали всьому світові новий погляд на коноплю як цілющу рослину, а не демонізований наркотик.

Премія Гарві – провісник Нобелівської премії!


Протягом багатьох років премія Гарві стала надійним провісником знаменитої Нобелівської премії. Починаючи з 1986 року, понад 30% лауреатів Гарві в кінцевому підсумку були нагороджені Нобелівською премією. Насправді троє з них – професор Дженніфер Дудна, професор Еммануель Шарпентьє та професор Рейнхард Генцель – повинні отримати цьогорічну Нобелівську премію!

Виходячи з величезного сприяння пана Мешулама вивченню медичних конопель, ми можемо лише схрестити пальці і сподіватися, що “Хрещений батько" науки конопель дійсно отримає Нобеля в найближчі роки. 

Про Рафаеля Мешулама


Професор Мешулам народився в Болгарії у 1930му, де вивчав хімічну інженерію. Після імміграції до Ізраїлю він здобув ступінь магістра біохімії в Єврейському університеті в Єрусалимі, доктора філософії в Інституті Вейцмана та закінчив докторантуру в Інституті Рокфеллера в Нью-Йорку. У 1960 році він приєднався до молодших співробітників Інституту Вейцмана, а в 1985 році став професором Єврейського університету.

Цікавість до конопель як цілющої рослини привела вченого до поліцейського відділення в 1963 році, де він отримав свій перший зразок – 5 кілограмів гашишу для використання в дослідницьких цілях. Потім Мешулам налагодив стосунки із співробітниками ізраїльського Міністерства охорони здоров'я, які дали йому дозволи продовжувати отримувати продукти з конопель для своїх досліджень протягом наступних кількох десятиліть. Як він резюмував це у біографічному фільмі "Вчений", "я завжди ходив до міністерства охорони здоров'я, вони давали мені лист до поліції, потім я йшов до поліції і випивав з ними кави, брав гашиш, який мені був потрібен, і все".

Він перший вчений, який виділив рослинні каннабіноїди: спочатку ТГК (тетрагідроканабінол), потім КБД (канабідіол). Він перший виявив ендоканабіноїдну систему людини – складну систему рецепторів, що знаходяться у всьому нашому тілі. Ці рецептори реагують на рослинні канабіноїди для лікування численних захворювань, якими ми страждаємо. Усі живі істоти, крім комах, мають ендоканабіноїдну систему.

Дослідження Рафаеля Мешулама призвело до розробки багатьох безпечних та природних варіантів лікування багатьох розладів та захворювань, особливо епілепсії, психічного здоров'я, РС та нейропатичного болю. Обидва провідні канабіноїди – ТГК і КБД, сьогодні використовуються у запатентованих ліках. Це Марінол і Дронабінол – синтетичний ТГК, ним лікують нудоту після хіміотерапії або під час ВІЛ/СНІД терапії; та Epidiolex – перший препарат, затверджений FDA, що містить природний КБД і використається як основний інгредієнт для лікування рідкісних форм епілепсії.

За свої численні досягнення в галузі досліджень конопель професор Мешулам був удостоєний великого визнання та безлічі престижних відзнак, але ж Нобелівка, шановні, Нобелівка! Схрестили пальці!